Hur mycket hinner man med på en dag

 Okej, nu får en ta och snabba på här med bilderna från Sierra Nevada, nästan två veckor har ju gått!! VAR VAR VI DÅ? Jo, nämligen vi hade lämnat La Alhambra på förmiddagen den måndagen den 14/3
 
Vi var på plats i backen runt lunch, Sofia tog en skidlektion och sedan åkte vi tillsammans hela eftermiddagen (the ladies) notera att AC har bytt jacka. Man måste ju variera sig.
 
View from LA GONDOLA (eller vad det kan tänkas heta på spanska)
 
Det tog kankse 10-15 min att åka upp med en av dessa till hälften av berget. Sen tog det ett tag att åka ner... Första åket ner tog 1 h 30 min. Framåt slutet åkte vi ner på typ 45 min, so that's an improvment! 
 
Denna dagen åkte vi en annan rutt till berget, en mycket mindre,slingrigare väg (närmare kanten) som ej var så uppskattad av vissa (läs vertigo-suffrer-AC) Vi såg massa bergskor, Sofia ropade förtjust "Titta, den går!"
 
Marty verkar inte avskräckt av utsikten. 
 
Så, man kan ju tänka sig att efter både kulturellt-turistande och intensiv halvdag med åkningen i backen att vi skulle nöja oss där, men NEJ. Micke visste nämligen att en La Liga match i närliggande Granada skulle äga rum mellan hemmalaget och Espanyol, så han, jag, hänglsebyxorna och the power couple åkte dit för att se om vi kunde få tag på biljetter.
 
Och det gjorde vi! Billigt! Summering av matchen: Arenan var, trots sitt slitna utseende byggd 1995. Det slutade 1-1, spanjorerna tuggade konstiga fågelfrön hela spektaklet igenom (hördes hela tiden ett aningen motbjudande snaskande) och hela läktargolven var täckta av skalen. Såklart var åskådarna väldigt eldiga till temperamentet #stereotypes, hemmapubliken var måttligt road när kvitteringen kom i andra halvlek. Däremot var det öronbedövande jubel när det egna målet kom in. Jo, jo en upplevelse minsann - min första fotbollsmatch. 
 
Kom hem seeent, TRÖTT efter en dag med mycket nya upplevelser och intryck.
 
Sierra Nevada | | Kommentera |

La Alhambra Part 2

Resten av bilderna jag tog från Alhambra. 
 
Det var nästan trevligast att släntra omkring utomhus i solen (kankse för  att det var så himla kallt inuti).
 
Jag hade mina PANDA LEGS förresten.
 
 På innergårdarna växte det apelsiiiiiner! (Kan rapportera att Sofia försökte stjäla en apelsin från en parkeringsplats vid ett annat tillfälle, gick inte helt smooth).
 
Detta är ingen staty utan ett skumt klistermärke på glasdörr som ser ut som den står på muren.
 
 LAS PALMAS POR FAVOR
 
Dat blue sky tho...
 
LOS RABATTOS POR FAVOR
 
EL SQUAD POR FAVOR
 
 Sofia försökte skrämma oss, kröp in i en buske, ingen hörde när hon sa bu.
 
 Vi lämnade Alhambra vid halv 11 tiden och åkte mot backen (hur effektiva??) 
 
Sierra Nevada | | En kommentar |

La Alhambra

I måndagas (14/3) hände något mycket oväntat och otroligt, nämligen att the WHOLE FAKKIN SQAUD var ute vid bilen och redo att åka mot dagens första utflyktsmål redan vid 07.30 AM
 
DU kankse inte tror mig när jag säger detta, men det är faktiskt sant, vi var alla uppe och iväg så tidigt, faktsikt så var vi SÅ TIDIGA att vi var på plats FÖR TIDIGT. Fick stå och vänta och stampa utanför låsta grindar i säkert in halvtimma!!! WHAT?!
 
AC sa att hon hade en utomkroppslig upplevelse "vem är den där människan som står där så tidigt och väntar??" En sådan här sak har typ aldrig inträffat i hennes liv, hon lever, i allra högsta grad, enligt filosofin "fashionably late" 
 
Vart var det då vi skulle så här jävla tidgigt KAN MAN JU FRÅGA SIG? Jo, nämligen LA ALHAMBRA.
 
Vad är LA ALHAMBRA, kanske man undrar? Det visste jag inte själv dagen innan vi åkte dit, men tydligen ligger det på nionde plats på listan över Lonley Planet's mest sevärda platser i världen! 
 
Här står Marty-Smarty och ACTLO (arkitektstudenterna) och spanar in alla Alhambras ... sniderier(?) VÄLDIGT SNIDAT OCH SIRAT detta palats. En återkommande fråga i mitt huvve: "hur orkade man?" 
 
För det är så sjukt mycket detaljer "inhackade" överallt. Man börjar kolla på en vägg och sen efter ett tag är man HELT SNURRIG för det är så mycket som händer på denna vägg! WHAT DOES IT ALL MEAN!?
 
Detta palats eller fort eller ... hak ... eller vad vi nu ska kalla det byggdes på 800-talet så vitt jag har förstått. Antar att det tagit en del år att färdigställa. Det har en arabisk anknytning, som ni säkert förstått eft att ha kollat på väggarna lite närmare.
 
LA ALHAMBRA betyder typ "the RED CASTLE" har jag lärt mig efter lite googlande. 
 
Förutom de väldigt utsirade väggarna så är de färgstarka mosaikerna ett av de mest uppseendeväckande inslagen. 
 
Det finns även mycket små bassänger och fontäner och andra sådana trevliga saker som gör ett palats till ett palats. 
 
Vi var här tidigt på morgonen och det var PRETTY CHILLY, så för den som ämnar besöka detta ställe i mars så rekomenderar jag varma strumpor och vantar samt BOKA I TID. Det är jättesvårt att får biljett hit! INTE BARA ATT VALSA IN INTE. 
 
De har bara insläpp ett par gånger om dagen och det är en av Spaniens mest besökta attraktioner, så vi var PRETTY LUCKY som fick tag på sju blijetter med så kort varsel. Vi var dock super efficient och drog igenom stället på 2 h, vi hade ju en backe att åka till (framförallt Sofia som skulle ha skidlektion med JAVIER :)))!! Postar ett separat inlägg med bilder från utsidan btw, annars blir det här TOO MUCHAS. Hejsvejs! 
 
Sierra Nevada | | Kommentera |
Upp