The day we went to Bayworld

Datumet är den 26:e Mars 2015 och the ironman crew vill åka till stranden. Eller iaf jag och Sofia ville det, men när vi väl kom ner till "stan" så började det ösregna och det höll på ett bra tag. Vi gick omrking och frös i våra sommarkläder förgäves släpandes på varsin tung beachbag. 
 
Tog skydd inne på the ironman expo, AC registrerade sig och fick sin ryggsäck, vi kollade runt bland alla sportartiklar som fanns blev en del shopping för vissa, jag köpte några BARS. Alltså är det någonting det finns på en sån här tillställning så är det BARS. energybars, hur många som helst, märken och smaker och allt var det är. Leif bjöd mig på en smoothie, det var snällt av honom.
 
Vädret var inte mycket bättre när vi kom ut igen, så jag föreslog att vi skulle åka till BAYWORLD på inrådan av min guidebok. Kan säga att det lät bra mycket bättre på papper än vad det var irl. Som ni ser var parkeringen öde. inte så populärt ställe. 
 
Vi såg några stackars pingivner och sälar där, jag blev helt lessen i hjärtat och Niklas mobbade mig hela tiden och sa "jaså du stöjder sådana här versamheter" skulle verkligen gjort lite bättre research... 
 
Vi såg även en krokodil som vi inte trodde var riktig men sen stängde den munnen så det måste den varit. 
 
Men sen kom vi överrens om att det var nog kul att vi åkte till Bayworld iaf, för en av de roligaste grejerna under resan hände där inne, nämligen att Rick skärmde livet ur AC när hon stod under den stora dinoasaurien. Allt detta finns på film. Denna bild symboliserar hur rädd hon blev: 
 THIS IS WHAT TRUE FEAR LOOKS LIKE. 
 
Well well, så Bayworld blev rätt värt ändå. Efteråt hade vi lite problem med att hitta någonstans att äta eftersom det var LOAD SHEDDING. dvs ingen jäkla ström i hela kvarteret. det händer tydligen rätt ofta, att de måste stänga av el för det finns inte tillräckligt. Inne på Beershack hade det dock en generator, god öl och bra meny (och wifi till the smartphone addicts) så där satte vi oss efter att ha letat runt ett bra tag. Stället gav en seriösa Shoreditch-vibes typ, kändes som man var tillbaks i östra London. 
 
Efter en stadig måltid åkte vi hemmmm till Lutz och Norman, där var det oxå LOADSHEDDING. så satt utan ström och internet ett tag, katastrof :)))
South Africa | | Kommentera |

First Impressions of P.E.

*Försöker får bloggen back on track*
 Låtsas att det är 23:e Mars 2015 och att vi nyss har landat i Port Elizabeth.
Första ordentliga dagen i staden där Ironman tävlingen gick av stapeln. Vi hann:
 
*inspektera beachen och startlinje/målgång för simningen. Det var en riktigt het dag, men av någon anledning hamnade vi aldrig i vattnet själva. Vi vandrade mest fram och tillbaka längsmed beachfronten.
 
*däremot hann vi med att sitta och luncha och drinka på ett ställe som hette Cubana, som kom till att bli lite av ett favorithak. helt ok att ta en jellybaby-shot kl 1 på dan. 
 
*körde bil hela den vägen som AC skulle cykla, en del extrema backar där ja som banprofilen avslöjar... Riktigt spännande och kul att se nya omgivningar; mycket vacker natur, mycket kåkstäder, mycket bostadsområden inhängnade med elstängsel.
 
*vi var tvungna att stanna en gång för att beundra ASHÖG SANDDYN/milslång sandstrand/vågorna/solnedgången. 
 
*jag försökte gå in ett par nya sandaler och fick mycket skavsår.
 
*"hemma" i Casa de la Lutz så lekte AC, Sofia och jag café, det var mysigt, men det var lite stressigt för caféinnehavaren ibland, mycket kunder!
South Africa | | En kommentar |

Människor med medalj

Jag o Eme firar att vi srpungit 13.1 miles i väntan på ersättningsbuss hem från Willesden Junction.
LDN | | En kommentar |
Upp