God Jul!

 
| | Kommentera |

2013

Hur har ditt 2013 varit? känns som det här året gått SJUKT fort. alltså sjukt fort, inte sådär "tiden går fort när man har roligt utan mer "va faaan var det nån som ringde eller?"-fort.
Blev du kär i år? blev lite nykär. i min george. hihi aj lahv him.
Vad önskar du att du gjort mer? jag går en distanskurs kurs i ljudteknik sen september. jag borde ha ansträngt mig mer och strukturerat upp mitt pluggande bättre. jag har varit väldigt dålig med det... det är dumt eftersom jag bryr mig om det och faktiskt tycker det är intressant så varför har man inte tagit sig samman liskom?!
Vad önskar du att du gjort mindre? prokrastrinerat på facebook i guess. samt att man ätit lite mindre junkfood, eller iaf inte sett så himla taggad ut på det?? man ba kan väl iaf tröstäta och skämmas för det men nä inte det, som ni ser uttrycker detta ansikte total and utter happiness inför den stundande chipsfrossan. 
Vem har du umgåtts med mest? förutom George så hänger man ju en del med den här högen. de är så goa just wanna eat them Jacob, Charlotte, Amanda och Emelie (när hon är här). 
och sen dessa luvlies: Elisabeth och Emil, norsken och dansken, se super mig under bordet titt som tätt- rediga människor det!
 
Bästa minnet från 2013? Det har hänt massa kul grejer men om man endast får välja ett minne så är det ju HAWAII (for fucks sake!!) vlken resa, vilken upplevelse, vilken moster. och min family den är helt och hållet rubbad men i love em all to bits. plus sheriko såklart <3
Är det något du har saknat 2013 som du vill ha år 2014? jag skulle gärna vilja ha tillbaka min FORM. vad fan har den tagit vägen?? detta året har jag överlag motionerat väldigt dåligt och oregelbundet, vilket gör mig till en försoffad dålig människa som inte orkar med nånting.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare skulle jag nog vilja påstå.
Var det mest lugna hemmakvällar eller vilda partykvällar? well, låter bilderna tala för sig själva tror jag...
 men så har det även varit en hel del av det här, vilket jag absolut inte har något imot.

Vem/Vilka saknade du? det är en lång lista med folk och fä. speciellt saknar jag en liten lurvig själ som lämnade oss detta året. Minus. Nu i skrivandets stund sitter jag i samma blåa soffa och det är hemskt tomt att inte ha den lilla nysande pälsbollen vid sin sida. 
Största misstaget? hahaha kankse att man badade på Brighton Beach i en opålitlig bikini då det var världens jävla blåst och vågor så stora att de slog omkull en plus att bikinin flög av så man flashade ALLT!! OH THE EMBARRASSMENT. ett gott skratt fick man sig iaf. 
Tror du att år 2014 kommer blir bättre? hehe ah det får man väl ändå sikta på. siktar mot stjärnorna! 
Vad gjorde dig riktigt glad i år? en hel massa grejer men en helt fantastisk grej var när jag besökte the English School of Falconry och fick uppleva the epic feeling av att ha en örn (majestic as fuck) komma flygandes och sätta sig på min arm. svårslaget.
annars var det även för jävla fint att åka iväg på Latitude Festival med Elisabeth och se en massa bra musik.
Hur många kysste du? ok let's see here now... 1 2 3.... nämen honom:
Har du några löften inför år 2014? löften och löften men saker som jag har bokat in redan som jag måste göra (annars brinner massa stålar inne) är att: åka till Lake District och bestiga Scafell Pike, bli inmaserad i choklad och sen så ska jag trasha de som är villiga att vara mina motståndare, alternativt bli dödad av dem, under en paintball-dag! 
Har du haft ett förhållande under 2013? jovars! 
Hur skulle du beskriva din stil 2013? om jag får säga det själv så tyckte jag att jag köpte två par riktigt snygga skor från topshop. 
annars ser man ju mest ut så här: 
en av mina mest ikoniska outfits.
 Vad ser du mest framemot med år 2014? känns asskönt att man redan har köpt biljetter till spelningar med Franz Ferdinand, Arctic Monkeys (Bonus Tame Impala) och Arcade Fire!! så man behöver inte oroa sig att stå där utan biljetter när dagen väl kommer, nu kan man redan börja tagga!
En låt som påmminer dig om 2013? Denna härliga RAC-remixen på Next Year - Two Door Cinema Club. Samt Inhaler med Foals som är fucking heavyyy. och hela god damned Holy Fire-abumet i största allmänhet. Stand on the Horizon - Franz Ferdinand. Samt AM-plattan som var klockren. och Arcade Fires Reflektor!! BRA SKIVÅR i have to say!! //stammis på Banquet Records
Det bästa du har åstadkommit i år? den bästa fysiska prestationen var helt klart när jag, Bea och George tog oss upp till toppen av Snowdon (och ner igen) ACHIEVEMENT: check.
 Vad hoppas du inträffar 2014? world peace, mvh future miss sweden 2014
 ps fick en uggledräkt i julklapp av George och är tämligen säker på att jag kommer bo i den större delen av 2014, så nästa års stilfråga är redan besvarad. God jul från paow, som numera är hemflugen till Drev på jullov, yess! 
| | Kommentera |

Arctic Monkeys @ Earls Court 26'Oct

  
I have excellent news! Jag lyckades för några veckor sedan få tag på biljetter till Arctic Monkeys numera utsålda spelningar i Finsbury Park i maj nästa år. Med support från Tame Impala, Miles Kane och Royal Blood. HUR FRIKKIN AWESOME ÄR DET. No need att svara på det, en retorisk fråga. 
Det känns som att det är ganska så jättelänge tlll maj just nu, så det var ju tur att jag fick se dem spela på Earls Court för en dryg månad sen. (EXCLAMATION MARK) De spelade även två slutsålda dagar där och det var ett rent under att jag fick tag i två biljetter för face value... Jag hann aldrig köpa några när de var på general sale, de sålde väl slut på två röda sekunder och sen var det kört för min del. 
Folk sålde dem på gumtree och diverse andra siter men de begärde minst 100 pund per biljett så det var fan inte fair. Och vissa desperados betalde säkert så mycket... Och så var det givetvis massa scams oxå, folk är dumma. Men jag tänkte inte ge upp så jag ägnade cirka all min lediga tid och 50% av tiden på jobbet att leta biljetter så fort jag kom hem från Hawaii, så cirka en vecka. och dagen innan konserten hittade jag via last.fm en kille som sa att earls court hade släppt mer biljetter!!! Så då knep jag två illa kvickt - för face value!! YES. 
Har aldrig varit inne i Earls Court innan, men den är stoooooor, största spelningen jag varit på i London so far om man inte räknar festivaler. Jag bjöd med George (för jag är snäll), och vi spenderade eftermiddagen i området, åt pubmat och drack några pints. PERFEKT LÖRDAG. Vi började köa en liten stund innan, men eftersom vi var tvungna att hämta ut våra biljetter från box office var det liksom ingen mening att tälta utanför för vi fick ändå stå i en annan kö än de som redan hade fått sina biljetter.
Vi kom iaf in såsmåning om även om det var lite kaos, vi köpte snabbt något att dricka och intog sedan position! Vi hade ståplats och hamnade någonstans mitt i smeten tillsammans med några småkids som tyckte att det var ascoolt att röka inomhus. omg -rebells!! duhhh
Supportband var the Strypes. Jag har inte lyssnat på dem innan, men deras grej är väl typ att de är SMÅ. alltså typ 15 kankse. och ba we are rockstars. Inte för att jag kunde göra så mycket imponerade saker när jag var 15, så good for them, men jag tyckte väl inte att det var så värst bra.
MAAAN sen var det alltså dag för ARCTIC MONKEYS. Och då märktes det iaf att det var lite folk i lokalen, Strypes lyckades inte direkt med att få igång något öronbedövande jubel, men yä sen kom ju the main act on stage och då ba waaaaa! 
Arctic Monkeys är då mina drömmars band, och de var dem och Franz Ferdinand som turned me into an anglophile vid femton års ålder, och det är väl delvis deras "fel" att jag har hamnat på den här ön och förälskat mig så mycket i brittisk pop/rock musik. De var de första bandet jag såg live (16 år på Annexet, Globen, det var så stort för mig) så de kommer föralltid ha en speciell plats i mitt musikhjärta.  
Förutom spelning på Annexet har jag sett dem spela en gång på Way out West också, men det var 2009 så alltså över 4 år sen. Därför tycker jag att det inte var mer än rätt och PÅ TIDEN att man faktiskt såg dem på hemmaplan.
Man kan ju lugnt säga att det har hänt en del grejer på 4 år, Arctic Monkeys är numera household names och loved and adored by most people, har tunerat hela världen och äger i största allmänhet. Men det är inte det som är det viktigaste, det viktigaste är att they still got it och fortsätter leverera det ena fantastiksa albumet efter det andra. 
Senaste skivan AM är bara grym som fan. I brist på bätte ord. De spelade nästan allt det nya materialet och trots att skivan kankse bara varit ute lite mer än en månad vid det laget togs alla låtar emot med öppna armar, och de passade in lika fint i setlisten som alla de gamla "klassikerna".
Det är kul när ett band man gillat så länge och följt från början blir så här stora, tusentals pers som står och sjunger med och kan varenda låt  man ba "aw you made it guys".  
Avslutningen var fenomenal, de spelar "I Wanna Be Yours" som är skriven av John Cooper Clarke från början, ett riktigt orginal som de hyser stor respekt efter vad jag har förstått. De har gjort sin tolkning av låten och den är så härlig att lyssna på kan ej få nog av den långsam, skön och med the best backing vox ever. Man ba wow och så sprutar det ut glitter confetti och allt. MOMENT, jag tänkte ah det är säkert en sån låt de aldrig kommer spela live och så gör de det ändå hehehe. underbart.
här är man LYCKLIG (och realativt assvettig). Observera att man dagen till ära var iklädd bandtröja som man köpt på första konserten för 6 år sen- still going strong.
 Sjöng med i varenda låt från början till slut, hoppade runt som en besatt och hade det bara för jävla bra. Jag tycker jag har börjat få dåligt minne på senaste tiden. Har jättesvårt att lära mig nya saker, men det är väl bara för att merparten av min hjärna har valt att lagra alla Arctic Monkeys lyrics. haha.
Tyvärr tog det dock det fantastiska framträdandet slut... uhuhuhu.
 Här var man fortfarande solbränd sen Hawaii, ser man på. (Numera kritvit igen, jahopp).
 ser ut som en massaker har ägt rum haha, shit, kul att städa klistrigt ölgolv sen.
och nu är det alltså att vänta till maj som gäller. ..Men det kommer bli SUPER MEGA EPIC. Ska ha med Elisbeth och Emil då oxå wohooo.
Gigs/Festivals | | Kommentera |
Upp