'det är nog bara en propp som har gått'

- EN?! det är ju mörkt i hela kvarteret. 

(sunes jul är bäst)

o det går proppar t höger o vänster. igår slocknade nedervåningen poff. idag slocknade halva stallet poff. o två tredjedelar av alla nya glödlampor som jag o praoeleven satte upp förra veckan har slutat fungera. det är ngt lurt m dom där dammiga ledningarna ...

jag gillar inte elfel. 

oh did i mention- källaren är översvämmad. great!
| | Kommentera |

värme

det har slutat att vara vinter nu. hejdå vintern.

det märkte jag igår. jag åkte in t staden vid kl 7 satt o sov i mammas väntrum t kl 8. sen gick jag ner t körskolan o satte mig framför en dator o pluggade körteori oavbrutet i fem timmar. o kände mig extremt duktig. o m nya kunskaper som 'bromsvätskan bör bytas m ett par års mellanrum eftersom den drar t sig vatten' lämnade jag stället klockan 1 för att möta elin. det var DÅ jag blev smärtsamt medveten om att det inte längre var vinter.

solen sken ilsket o det måste varit minst 15 grader celsius. o där gick jag iklädd en stor svart fodrad jacka. o ett par gräsliga oformliga marinblå byxor nerstoppade i BRUNA vinterkängor. dessutom hade jag på mig en svart- mind you bekväm- men väldigt väldigt stor jeansskjorta. under jackan. H-O-T. o halsduk. jag är inte känd för att bry mig om min uppenbarelse särskilt mkt men den här dagen önskade jag att jag hade gjort det. o det blev inte precis bättre av att jag mötte en sprudlande glad elin sen o hon hade på sig en smashing green coat, blommiga skor o prickiga solglasögon. jag kände mig som en stor demprimerad säck.

vi gick o åt tillsammans m sam. senare fick även oskar komma t elins undsättning o äta upp det av hennes kebabtallrik som hon inte orkade. o det var typ all maten. syskonen kareld lämnade sedan mig o sam kvar på resturangen o vi satt kvar där ett bra tag. o hade en väldigt intressant konversation om alfabetet o februari. o när vi hade sand-ätar-tävling på dagis. som jag inte minns men som hon säger att alla var m i. hm.

jag har förresten jobbat som vikarie på mitt gamla dagis 2 dagar den veckan. o jag har dragit på mig feber o snuva. jag antar att det blir så när man bara har träffat hästar sen juni iprincip. jag tror jag att jag blivit en häst, jag har probs blivit immun mot en del hästsjukdomar men om ett barn nyser på mig faller jag död ner. dom är hursomhelst väldigt söta. kan inte uttala mitt namn så jag är känd som pall-o-lin. eller enbart fröken. vilket är väldigt underhållande.

anywayyy. sam o jag gick t biografen sen m hennes kompis astrid o såg shutter island. beväpnade m en hink b&j som jag åt upp det mesta av. filmen var ok. jag var rädd för fyren. o den otäcka pianomusiken. vi kände att vi behöve en mongolisk friterad banan efter det o lite pommes så vi införskaffade detta. dagen is complete! kom hem vid elva överhettad av feber o varma kläder o somnade som stocken.

nu tänkte jag hedra vintern 09/10 iaf. den kallaste vintern i växjö sen 1946 läste jag. i icakuriren. det var ju lite typiskt att det skulle vara den kallaste vintern den vintern jag jobbade i stallet. ja det har varit kallt hela tiden. men oh så vackert.

brrr, kallt.

| | 3 kommentarer |

cat power

han behöver bli lite mer uppmärksammad. han förtjänar att bli lite mer uppmärksammad. efter allt han varit m om. här är han, den enda- THE HERO

tjock o ondskefull.

inte lika ondskefull som adolf förstås. det var våran första katt- gissa vem han var döpt efter...

men han är ganska gosig o mysig. lille minus. det är lite synd om honom. att heta minus. han heter minus endast av den anledningen att vi fick två katter. brothers. en röd o en grå. så vi döpte dom t plus o minus. oh så fyndigt. men plus har gått hädan. han blev dödad av en bil. så nu är minus ensam. symmetrin har försvunnit lite.

lite spännade fakta om minus (aka THE HERO):

-har kronisk kattsnuva

-kallas ibland kebabpinnen

-går ofta vilse utanför tomten

-som liten sprang han en gång rätt i en vägg. vi tror att det kan vara en orsak t att han är så trög.

-som liten spatserade han även rätt ut genom balkongdörren på övervåningen. under pågående balkongbygge o föll snopen 5 m ner t marken.

-gillar att mobba o brottas m rhea

-mördar gärna mullvadar o ekorrar (som rhea sen äter upp. disgusting)

-gillar att krafsa på den nya glasdörren (vädligt roligt att bevittna)

-en gång fastnade han m ena benet i en pappkasse o sprang tre varv runt nedervåningen m kassen över huvudet (ännu roligare att bevittna)
 
-vi tror att hans hjärna är ungefära samma storlek som en kluven mandel

-tkr om att gå ner i källaren o krypa ut genom ventilen (too bad att pannan i källaren börjar brinna ibland bara)

men hans bästa o mesta fritidsintresse är förstås konsten att sova.

som en liten boll. som den mest nöjda o belåtna varelsen i världen.


 

ps. alla snubbar vill ju vara katt ds.

| | 3 kommentarer |
Upp